5.11.13

I want to buy a hamburger, please.

De Fifties zijn niet zo bekend vanwege het eten! Na het lezen van een aantal artikels bleek dat het eten van deze periode absoluut niet te vreten was. Ze hadden blijkbaar nog geen frigo's en diepvriezers, dus je kan al raden dat heel wat eten bedroven was nog voor het op tafel verscheen. Er werd ook niet echt gekookt in deze periode, het waren meestal kant-en-klare maaltijden die werden opgediend. Daarmee bedoel ik dat alle ingrediënten in blik zaten, dat de vrouwen gewoon dat blikje open moesten doen en de inhoud op een bord of een kom 'kappen' en klaar is kees! Gerechtje klaar. Van koken was er dus niet echt sprake, eerder van opdienen. In de Fifties maakten de soepen in blik enorm hun opkomst. Er was zeer veel variëteit in, in die blikken soep. Naast het gewone opwarmen van die soep, werd die soep ook in vele gevallen gebruikt als binders voor sauzen en vlees. Het eten was ook tamelijk vettig; dus veel frietjes, hamburgers, spek, ...

Enkels typische gerechten voor die periode zijn:

- Tuna-Noodle Casserole
- Hamburgers
- Groene bonen

De BBQ maakte in de Fifties ook enorm zijn opkomst en in die periode werd het eten meestal geconsumeerd voor de televisie.

Wist je trouwens al dat de nu beroemde hamburgerketen McDonalds al bestond in de jaren 40, maar pas echt bekend werd in 1954 toen de zakenman Ray Kroc de rechten had overgenomen van de broers McDonald? Sindsdien is McDonalds wereldwijd verspreid. En zeg nu zelf: wie eet er niet al eens graag een burger van McDonalds? Ik dacht het al :D








Geen opmerkingen :

Een reactie posten